back to top

Johan Ståhlberg

Themed Weeks – kanske ditt livs bästa verktyg

Har du hört uttrycket themed weeks förut? Inte? Då kommer detta vara något som kommer förändra dina jobbdagar framöver. Som egen företagare händer mycket hela tiden och samtidigt. Det finns alltid saker att göra, saker man inte har gjort och saker man borde ha gjort för länge sedan. Det blir lätt ett kaos med andra ord. Enter themed weeks!

Så vad innebär då themed weeks? Inte helt oväntat så innebär det att du sätter olika teman på dina veckodagar där du fokuserar enbart på det tema du satt på respektive dag. På detta sätt slipper du bli distraherad av allt som far omkring och du blir mer effektiv i det du gör och du får faktiskt mer gjort. Så här ser mina veckor ut:

Måndag: Kallar jag för kontorsmåndag. Här sysslar jag med bokföring och annat administrativs som kan behövas göras. Jag har till exempel börjat älska Excel och har ett kalkylark där jag för in alla mina olika kostnader, intäkter mm. På så sätt kan jag för egen del enkelt se vilka jobb har vart mest lönsamma, var finns mina största kostnader, vilken månad har vart bäst respektive sämst.

Tisdag: Är projekttisdag för mig och är min favoritdag under veckan. Här skriver jag klart olika jobb som ligger väntandes, redigerar bilder eller planerar med ett kommande projekt. Perfekt tillfälle att få saker som ligger och väntar gjorda.

Onsdag: Även kallad nya kunder onsdag. Här har jag dedikerat en hel dag till att bara jaga nya kunder. Det kan var allt ifrån att skapa Facebook annonser för att få nya leads, kontakta olika företag eller något så enkelt som att lägga ut en krok i alla de olika grupperna jag är med i på sociala medier.

Torsdag: Innebär företagsutveckling. Här kan jag verkligen rekommendera programmet SimpleMind för att bygga en mind map eller roadmap över ditt egna företag eller personliga utveckling och mål. Här kan jag lägga planer på hur jag ska utveckla mitt fotograferande eller hur långt vill jag att Fashion Stories skall ha kommit inom 1, 5 och 10 år.

Fredag: Kallar jag för blogg / branding fredag. Och är precis vad det låter som, jag skriver blogginlägg på engelska och svenska till fashionstories.nu och jobbar med olika sätt att bygga vårt varumärke.

Love,
Johan, Creative Visualization

Post a Comment